keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kaupunkinäkymiä pihlajanmarja-aikaan








parin viikon takaa. Olisi pitänyt kuvata pihlajia enemmän, olivat niin komeita ja koristeellisia, nyt eivät enää niin loistossaan.

Arki on ollut arkea. Lapsilla aika paljon harrastuksia, arki-illat täyttyvät lasten vienneistä ja tuonneista.

Keskimmäinen tytär täytti pyöreät 10 vuotta. Pojalla taas ensi viikolla uusi korvaleikkaus edessä, jännittää taas sekin.

Leikkipuiston pensaista poimin aroniaa. Voisi kokeilla tehdä niistä hilloa, onnistuisikohan.

2 kommenttia:

  1. Kokeile aroniahilloa ja kerro millaista siitä tuli. En ole koskaan maistanut aroniaa, mutta sanovat että se on miedompi kuin kirpeät herukat. Kaikkea hyvää teidän arkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.

      Aronia on miedompi kuin kirpeät herukat, mutta erikoisen makuinen silti, en oikein osaa sanoa onko maku hyvä vai paha. Lisäksi aronian mukana tulee tämä epävarmuustekijä, että onkohan marja kuitenkaan ihan syötävä, kun on niin erikoinen (on kuitenkin ihan syötävä ja terveellinen, aroniassa on mm. runsaasti c-vitamiinia).

      Netissä on paljon aroniahillo-ohjeita, itse ajattelin kokeilla sellaista sekoitusta, jossa on mustikkaa ja aroniaa.

      Tässä vielä tietopakettia aroniasta. Venäjällä ja Puolassa aroniaa on käytetty luonnonparannuskeinona jo vuosikymmeniä. USA:ssa aroniamehu on noussut terveysjuomaksi nro 1 antioksidanttisten ominaisuuksiensa vuoksi.

      http://www.satakunnantyrniseura.fi/aronia.html

      Poista